Početna stranica » Arhiva događanja » Događanja » Aktivnosti HZL tijekom ljeta i jeseni 2019. god.

Aktivnosti HZL tijekom ljeta i jeseni 2019. god.

lis 15, 2019 | Arhiva događanja, Događanja

XIV. seminar nadomjesnog govora i psihoonkološke potpore uz školu plivanja uspješno izveden u Thalassotherapiji u Crikvenici

 

Zajednička snimka sudionika XIV. seminara u parku Thalassotherapije

Seminar je bio vrlo dobro posjećen, tako da je dio sudionika bio smješten i u privatnim smještajima u blizini. Škola plivanja osposobila je nove plivače sa posebnim kanilama, a bilo je dosta gostiju iz susjednih republika, najviše Makedonije.

 

Najveći interes je bio za mogućnosti plivanja. Novosti u psihoonkološkoj potpori su bila dva predavanja članica. Tako je Javorka Pangerčić, pjesnikinbja i književnica održala informativnu radionicu o digitalnoj fotografiji, dok je Jerina Malešević održala ilustrativno predavanje o svojem nedavnom putu po Južnoj Koreji. Upriličila je i izložbu hrane i predmeta s puta i tako upotpunila doživljaj. Oba su bila prihvaćenas velikim interesom u prepunoj dvorani.

 

Uz opsežan program Mr.sc.Tamare Živković Ivanović o životu nakon laringektomije medicinske sestre sa ORL klinike KBC Rebro su provodile svakodnevno program održavanja i njege traheostome, osobito sa sudionicima kojima je ugrađena "govorna proteza".

 

Održana je i redovita Izvještajna delegatska skupština Hrvatske zajednice laringektomiranih gdje su sumirani rezultati, utvrđen plan za narednu godinu i razmotreni važni problemi u rješavanja prava o pomagalima. I na skupštini smo imali uvažene posjetitelje, suradnike i prijatelje iz inozemstva.

 

Zajednička snimka sudionika Izvještajne skupštine HZL

 

Zadnjeg dana na svečanoj večeri sudionici škole nadomjesnog govora su sa svojim učiteljima prikazali rezultate naučenog. Druženje uz muziku i ples odužilo se duboko u noć, a sudionici su se vratili svojim domovima obogaćeni novim znanjima i brojnim novim prijateljstvima.

 

Nakon 14 seminara razmišljamo o novitetima koje treba uvesti i pratiti novosti u liječenju i rehabilitaciji laringektomiranih, kako bi njihova kvaliteta života bila sve bolja!

 

Obavještavamo zainteresirane da je tijekom seminara novinarka Radio Zagreba IVANA SUČIĆ snimila opširnu polusatnu radioreportažu o našim mogućnostima i školi plivanja s posebnim kanilama, koja je emitirana u ponedjeljak 30. rujna 2019. god. na I. programu HR u emisiji „Izvan okvira” pod njezinim uredništvom.
Emisiju možete poslušati u nastavku.

 

 

Print Friendly, PDF & Email