Početna stranica » Arhiva događanja » Događanja » 28. Susret laringektomiranih

28. Susret laringektomiranih

velj 16, 2018 | Arhiva događanja, Događanja |

U Splitu je od 2. do 4. veljače 2018. god. održan tradicionalni 28. susret laringektomiranih osoba i Tečaj trajne medicinske izobrazbe pod naslovom “Dijagnostika i liječenje tumora grkljana te rehabilitacija laringektomiranih osoba”

 

 

U organizaciji Hrvatske zajednice laringektomiranih, KBC Split te HD za tumore glave i vrata, kao i Društva za otorinolagingologiju HLZ, a u suorganizaciji sa Klinikom za ORL i kirurgiju glave i vrata KBC Split održan je ovaj tradicionalni skup u čast 18. godišnjice rada kluba laringektomiranih “Split 2000”.

 

Svi suorganizatori uspješno su doprinjeli da ovaj susret laringektomiranih bude najbrojniji po broju sudionika i predavanja u povijesti HZL, koja obilježava 11. godišnjicu svog utemeljenja.

 

Posebice je organizaciji mnogo doprinjela i Agencija Hella Travel na čelu sa gđom Kristijanom Čolović, čiji su se toplina, stručnost i znanje osjećali na svakom koraku.

 

Moramo istaknuti da je našem susretu u Splitu dato veliko društveno značenje, što potvrđuje nazočnost gosp. župana Blaženka Bobana i ravnatelja KBC, te drugih predstavnika struke. Vrlo lijepu repotažu vidjeli smo na Županijskoj panorami HTV, a skup su zabilježili radio i lokalne tiskovine.

 

Završna večer sa maskiranim plesom, u kojoj je sudjelovalo gotovo 200 maski, imala je svojevrsno iznenađenje pojavom popularnog pjevača Petra Graše, koji je volonterski uveselio laringektomirane. Nevrijeme na moru i snijeg u Lici nisu pokvarili raspoloženje da nam u susret dođu i brojni prijatelji iz Njemačke, Austrije i Slovenije.

 

Zahvaljujemo svima koji su doprinjeli da ovo bude najveća proslava Sv. Blaža kod nas!

Print Friendly, PDF & Email