Početna stranica » Arhiva događanja » Događanja » Prijatelji Slovenci proslavili 35. obljetnicu

Prijatelji Slovenci proslavili 35. obljetnicu

lis 12, 2017 | Arhiva događanja, Događanja |

Članovi DLS svečano su od 21. do 24. rujna 2017. god. proslavili 35. obljetnicu utemeljenja i uspješnog rada. Kao počasni gosti nazočili su predsjednica Društva laringektomiranih Austrije gđa Edeltraut Maly i predsjednik HZL prim. Miloš Manestar.

 

Proslava je trajala 4 dana s veselim završetkom u subotu na Gornjem Jezerskom pod Krvavcem, gdje je na cjelodnevnom druženju sudjelovalo preko 200 članova, koji su stigli autobusima iz svih krajeva Slovenije.

 

 

Osjećali smo osobitu pažnju kao gosti, a domaćini su nam osim pratnje i prevoditelja za Njemački, omogućili i razgled Ljubljane i Kranja. Budući da se i mi nalazimo u tijeku obilježavanja jubileja 10. godišnjice HZL, prim. Manestar je podijelio Priznanja članovima, s kojima najviše surađujemo i koji su nam pomogli pri obuci u plivanju i drugim korisnim savjetima.

 

Pozvao je predstavnike u Zagreb i na predbožićni Domjenak, te najavio proslavu Sv. Blaža 2018. god. u Splitu, za što su i Austrijanci pokazali veliki interes.

 

Budući je momentalno C.E.L. (Europska koalicija laringektomiranih) prestala funkcionirati, dogovorili smo se kao susjedi i dalje surađivati te ponovno kad za to sazriju uvjeti pokrenuti jedno novo Europsko udruženje.

Print Friendly, PDF & Email