Početna stranica » Arhiva događanja » Događanja » 26. Proslava Sv. Blaža

26. Proslava Sv. Blaža

velj 19, 2016

XXVI proslava Sv. Blaža vratila se je nakon 4 godine ponovno u Thalassotherapiju u Crikvenici.

 

Poslije održanih proslava u Bizovačkim Toplicama, Zagrebu i Daruvarskim Toplicama, nakon preuređenja smještajnih i terapijskih kapaciteta Crikveničke Thalassotherapije, stvorili su se ponovo uvjeti da se vratimo i uz simpozij, maskirani ples i natjecanje u plivanju ponovno obilježimo blagdan Sv. Blaža, zaštitnika bolesti grla.

 

Po lijepom vremenu, skupu je prisustvovalo oko 140 laringektomiranih članova sa suradnicima, logopedima, liječnicima, medicinskim sestrama i fizoterapeutima. Samo na smještaju je bilo 97 osoba, koji su došli iz svih krajeva i naših klubova iz Hrvatske, društva laringektomiranih Slovenije, Udruženja laringektomiranih Vojvodine, te Austrije i Njemačke. Druženje je uz stručni dio i natjecanja obogaćeno i zajedničkim posjetom Marijanskom svetištu na Trsatu iznad Rijeke.

 

Organizacija je bila primjerena, trud domaćina izvanredan, a osobito jer se kvar na pumpama bazena uspio pravovremeno popraviti tako da je program u potpunosti realiziran.

 

Proslava je bila uveličana pokroviteljstvom župana PGŽ, te nazočnošću predsjednika Hrvatskog društva za tumore glave i vrata prof.dr.sc. Drage Prgometa, profesora dr.sc. Nikše Zuraka, predstavnika Društva za otorinolaringologiju Hrvatskog liječničkog zbora, liječnika iz KBC Rijeka, te liječnika – specijalista iz Bjelovara, Osijeka, Varaždina, Splita i Zagreba.

 

Bila je upriličena i prigodna izložba pomagala u foajeu sale za Simpozij, iznajmljene u susjednom hotelu “Mediteran”. Zahvaljemo suorganizatorima, domaćinima i dobavljačima pomagala, koji su nam djelimice sponzorirali ova događanja. Također i županu primorsko – goranske županije!

Print Friendly, PDF & Email