Početna stranica » Arhiva događanja » Događanja » 25. obljetnica Sv. Blaža i međunarodni susret laringektomiranih

25. obljetnica Sv. Blaža i međunarodni susret laringektomiranih

velj 19, 2015

Ove godine organizirali smo 25. obljetnicu u Daruvarskim Toplicama, od 30. siječnja do 1.veljače 2015. godine.

 

Prvih 20 susreta održano je u Thalassotherapiji u Crikvenici, a zbog rekonstrukcije bolnice i nove investicije, odlučili smo se za Daruvarske toplice kao najprikladnije, jer smo i prije 2 godine tamo bili ugodno prihvaćeni.

 

Na smještaju smo imali 107 sudionika, a došli su nam i prijatelji iz Slovenije, Njemačke, Austrije i Švedske. U subotu je upriličena izvještajna skupština HZL, uz neuobičajeno veliku prisutnost članova i delegata.

 

Prihvaćen je uspjeh i proširenje aktivnosti, osobito na kulturnom i međunarodnom planu, a naglašena je potreba usklađivanja Statuta svih klubova s novim zakonom o udrugama. Potvrđeno je prošle godine izabrano vodstvo.

 

U planu je tradicionalni intenzivni seminar nadomjesnog govora i psihoonkološke potpore u Thalassotherapiji u Crikvenici, od 14. do 20. lipnja. 2015. godine.

 

Kao i uvijek su bili naši pokrovitelji i suorganizatori simpozija Društvo HZL za otorinolaringologiju, te za tumore glave i vrata, a specifičnost je ove godine bila u tome da su polovicu predavanja održali sami laringektomirani članovi (Zoran Čelikovići i suradnici te Dražen Kralj). Uvodno predavanje je izlagao prof.dr.sc. Križo Katinić o psihološoj prilagodbi nakon laringektomije, a liječnik obiteljske medicine dr. Krešimir Grdešić o iskustvima s laringektomiranima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Nakon zajedničkog ručka s gostima simpozija,održano je uspješno međunarodno natjecanje u plivanju, a prva dva mjesta su osvojili naši favoriti Luka Čančar i Andrija Ilinić.

 

Nakon svečane večere u velikoj sali restorana Terasa održan je ples pod maskama s velikom revijom maštovitih maski, uz suradnju domaćina koji su predsjedniku predali ključ Daruvarskih Toplica. Nakon predstavljanja maski i raznolikog plesnog i zabavnog programa prvu nagradu osvojila je Ljiljana Vrcić-Kiseljak u ulozi Alke Vujice, koju je i glasovno odlično odglumila. Za dva glasa su je slijedili Optimisti kao nogomentni tim Hrvatske u susretu se reprezentacijom gostiju iz Njemačke. Svojevrsna maska je bila mr. Tamara Živković Ivanović u živopisnoj ulozi Ćire.

 

Na kraju su se svi sretno i u dobrom raspoloženju vratili kući, a Zagrepčani su autobusom pohodili i vinski podrum u dvorcu grofa Jankovića, što je bio svojevrstan doživljaj.

 

Moramo naglasiti gostoljubivost i susretljivost domaćina, koji su sve učinili da se laringektomirani u njihovoj sredini ugodno osjećaju.

 

Tome treba dodati, da je našem simpoziju osobno nazočio i župan – gosp. Bajs kao i Gradonačelnik, što govori koliki su značaj predstavnici vlasti dali našem događanju!

 

(Fotografije: M.Opačić, K. Ostrogonac, S. Ribaš i M.Manestar)

 

Prezentaciju mozete skinuti ovdje

Print Friendly, PDF & Email