Početna stranica » Arhiva događanja » Događanja » Događanja u ljeti 2014. god.

Događanja u ljeti 2014. god.

kol 8, 2014

Sudionici 3. izborne skupštine HZL

Tijekom ljetnih mjeseci rad naših klubova i zajednice ne prestaje.

 

Aktivisti su prisutni tamo gdje su potrebni, a rade se pripreme za jesenje aktivnosti. Održan je tradicionalni seminar alaringealnog govora u Thalasotherapiji u Crikvenici od 15. do 21. lipnja 2014. god. Sudjelovalo je preko 60 članova, a pored već prošle godine etabliranih vježbi psihoonkološke potpore i opuštanja (Joga) uveden je i tečaj plesa koji su izvrsno izvodili naši već afirmirani učitelji gđa Jerina Malešević i Zoran Čeliković.

 

Tečaj hidroterapije je uz sve teoretske pripreme i vježbanje prve pomoći završilo manje kandidata, većinom zbog zdravstvenih ograničenja.   U četvrtak 19. lipnja 2014. god. održana je i 3. izborna skupština HZL, gdje je ponovno izabran za predsjednika Miloš Manestar, za potpredsjednicu mr.sc. Tamara Živković Ivanović, te za tajnika ponovo Zoran Čeliković.

 

Predsjednik nadzornog povjerenstva je Dražen Kralj, a članovi predsjedništva su svi predsjednici klubova.   Potvrđeni su i dosadašnji mentor-savjetnik prof.dr.sc. Mirko Ivkić, stručna voditeljica rehabilitacije mr.sc. Tamara Živković Ivanović i duhovni savjetnik dr.sc.fra Zoran Senjak.   Istovremeno je naš predstavnik doc.dr.sc.

 

Davorin Vagić sudjelovao u Bukureštu na sastanku 19.i 20.06.2014. u organizaciji Europske lige protiv raka, posebno raka glave i vrata.

 

Predsjednik HZL M. Manestar pozdravlja sudionike godišnjeg skupa u Podzemelju-Bela Krajina-Slovenija

Pozvani smo s njihove strane već i u Madrid, gdje će se 26.09.2014. god. održati okrugli stol o prevenciji, ranom otkrivanju, liječenju i rehabilitaciji, gdje planiramo izići sa predavanjem o našim metodama.

 

 

 

U susjednoj Sloveniji na Dolenjskom u Podzemelju sudjelovali smo kao gosti na tradicionalnom godišnjem skupu laringektomiranih 5. srpnja 2014. god.

 

Članovi delegacije iz Karlovca i Zagreba bili su vrlo lijepo primljeni i lijepo se zabavili, uz preko 250 laringektomiranih članova DLS, a bio je i vrlo bogat kulturno umjetnički, plesni i ostali program.

 

Predsjednik HZL sudjelovao je 9.07. u Potsdamu na zaključnoj skupštini CEL-a, na kojoj je potpisan protokol o zajedničkoj suradnji na obnovi tj. novom utemeljenju C.E.L.-a, koje je povjereno Hrvatskoj i Sloveniji.

 

Svi su predstavnici bili i gosti kongresa i proslave 40. godišnjice Njemačke udruge laringektomiranih. Na svečanosti su imali prigodu prvi puta čuti koncert njemačkih alaringealnih pjevača.

 

M. Manestar na 40-toj obljetnici saveza Njemačkih udruga laringektomiranih

Zaključna skupština C.E.L.-a u Potsdamu 9.7.2014.

Print Friendly, PDF & Email