Početna stranica » Arhiva događanja » Događanja » U spomen na gospođu Danicu Pavlić

U spomen na gospođu Danicu Pavlić

svi 29, 2014

Danica Pavlić

Napustila nas je naša draga podpredsjednica i predsjednica karlovačkog kluba gospođa Danica Pavlić.

 

U subotu 10. svibnja 2014. god. prestalo je kucati njezino plemenito srce, gubeći dugogodišnju bitku sa više opakih bolesti, koju je hrabro i samozatajno vodila već duže vrijeme.

 

Njezin je bogati život započeo 10.08.1942. godine, a 2004. godine na ORL Klinici Šalata operirana je zbog tumora grla.

 

Od tada se aktivno uključila u Klub laringektomiranih osoba u Zagrebu.

 

2008. godine, na njenu inicijativu, velikim angažmanom i trudom, uz pomoć ORL - loga, i sestara Karlovačke bolnice, osnovala je Karlovački klub laringektomiranih osoba, na čijem se čelu nalazi kao predsjednica do zadnjeg dana. Zadnjih je godina obnašala i dužnost podpredsjednice Hrvatske zajednice laringektomiranih.

 

Svojim je optimizmom, sveprisutnošću, svojim fotoaparatom i empatijom, kao čelnik stekla opću simpatiju članova i obogatila našu zajednicu.

 

Njena žeđ za životom bila je neutaživa. Bila je svestrana, za sve se zanimala. Nebrojeno puta je obilazila novo operirane pacijente, naročito operirane žene i svojim im je primjerom uljevala optimizam, volju za životom i oporavkom.

 

Osnovala je zbor laringektomiranih KLK „Malo tiše“.

 

Pjevala je iz duše, štreberski je učila pjesme na pamet. U trenutcima pjevanja njena i naša sreća je bila neizmjerna, a sve boli i moguće sumnje sa prvim taktovima pjesme rasplinule bi se poput peludi u zraku.

 

Smrt naše Dane nanijela nam je svima veliku bol i tugu.

 

Naš je život poklon, dobro koje nam je poklonjeno i s kojim se moramo brižno ophoditi. To je dobro znala i u djelo provodila naša Dana.

 

Neka nas njezin primjer nadahnjuje i potiče na daljnje zalaganje i bitku za kvalitet života svih naših članova i njihovih bližnjih.

 

Mr. sci. Tamara Živković Ivanović i Miloš Manestar, prim.dr.med.

Print Friendly, PDF & Email