Početna stranica » Arhiva događanja » Događanja » Suradnja sa Društvom Laringetomiranih Slovenije

Suradnja sa Društvom Laringetomiranih Slovenije

tra 3, 2014

Prim. Manestar pozdravlja skupštinu DLS u Ljubljani

DLS JE 28. ožujka 2014. god. održao godišnju skupštinu, na kojoj je kao počasni član nazočio i predsjednik HZL

 

Skupština je održana u njihovim vlastitim prostorijama u neboderu Lesnine u centru Ljubljane. Nazočili su članovi - delegati iz svih područnih društava Slovenije, a pored konstatacije o ispunjenom planu za 2013. godinu koji tradicionalno sadrži seminare o nadomjesnom govoru, psihosocijalnoj potpori i seminara o aktivnom očuvanju i unapređenju zdravlja koji se redovito održava u turističkim mjestima na hrvatskoj obali, ponovno se planiraju slični programi.

 

Sa zadovoljstvom su zaključili da su im sredstva iz fondacije za udruge invalida i humanitarnu djelatnost, usprkos recesiji ostala ista, iako je drugima takova potpora smanjena (čak i do 30%).

 

Zaključeno je da se tako i nastavi, s time da se razmotri i pojača suradnja s udrugama laringektomiranih susjednih država. Smatra se da bi prava i dostupnost pomagala među susjedima, kao i u Europi trebalo ujednačiti!

 

Prim. Manestar je svojoj poruci posebno naglasio suradnju između susjednih klubova Hrvatske i Slovenije, što se već ove godine planira!

Print Friendly, PDF & Email