Početna stranica » Arhiva događanja » Događanja » Uspješan 23. međunarodni susret laringektomiranih u Daruvarskim toplicama

Uspješan 23. međunarodni susret laringektomiranih u Daruvarskim toplicama

velj 11, 2013

Hotel Arkadia i restoran Terasa (iz 1861.god)

Do sada najmasovnji i najbolje organizirani skup laringektomiranih. Sudjelovalo je preko 170 osoba. Veliki odaziv liječnika i suradnika na vrlo kvalitetnom simpoziju. Sjajni rezultati zagrebačkih plivača. Odlična ugostiteljska ponuda.

 

Obilježavanje blagdana Sv. Blaža, zaštitnika bolesti grla održano je ove godine na prijedlog Kluba laringektomiranih i samostalne jedinice za otorinolaringologiju Opće bolnice Bjelovar u Daruvarskim Toplicama od 1. do 3. veljače 2013. god.

 

Organizaciju stručnog dijela preuzela je ekipa iz opće bolnice (dr. I. Cikoja, dr. S. Grabovac i prof. Marko Opačić, logoped i predsjednik kluba laringektomiranih). Odazvali su im se vrhunski stručnjaci iz područja kirurgije i liječenja tumora glave i vrata, uz pokroviteljstvo Društva za kirurgiju glave i vrata i otorinolaringologiju Hrvatskog liječničkog zbora, te Društva za tumore glave i vrata.

 

Preko 170 slušalaca s velikom je pažnjom pratilo izlaganja prof. dr. Drage Prgometa, predstojnika Klinike za kirurgiju glave i vrata i otorinolaringologiju KBC Zagreb, prof.dr. sci. Mirka Ivkića, pročelnika klinike za kirurgiju glave i vrata KBC Sr. Milosrdnice, prof.dr.sci. Davorina Đanića, predstojnika ORL odjela OB „Josip Benčević“ Slavonski brod, doc.dr.sci. Andrijane Vlčeve iz KBC Osijek i prof. Marka Opačića, logopeda OB Bjelovar.

 

U bazenu Toplica održano je pod vodstvom mr.sci. Ljiljane Vrcić-Kiseljak međunarodno natjecanje u plivanju u kojem je ove godine pobjednik Zoran Čeliković iz Zagreba. Plivači su od domaćina dobili diplome i vrijedne nagrade uz veliki aplauz prisutnih.

 

Poslije podne je održana delegatska izvještajna skupština Hrvatske zajednice laringektomiranih, čiji je rad bio vrlo plodan i obilat konstruktivnim prijedlozima. Jedino su izostali delegati iz Splita i Samobora, ali zaključeno je da se i ove godine u lipnju organizira Intenzivni seminar nadomjesnog govora i psihoonkološke potpore.

 

Prvi put su sudjelovali predstavnici kluba Varaždin, moramo im zahvaliti na izdašnoj foto-dokumentaciji događanja!

 

Donešena je i povijesna odluka o imenovanju doktora teoloških znanosti fra Zorana Senjaka za duhovnog savjetnika HZL, što je on i prihvatio.

 

Govorilo se o proširenju zajednice, dobili smo obavijest da je Klub u Zadru pred osnutkom, a postoji incijativa i u Koprivnici. Nije bilo konkretnih prijedloga o tome gdje će biti iduća proslava Sv. Blaža, dok na određenu ponudu još nismo dobili konkretni odgovor.

Moramo spomenuti i potporu donatora, kao značajnu donaciju gosp. V. Klindića i tvrtke „Inel-mt“ d.o.o., koja je svim članovima zajednice donirala osobni pribor za umjetno disanje koji će zajednica distribuirati u klubove.

 

Događanja su bila iznimno medijski popraćena, snimljen je prilog za panoramu HRT-a, bilo je dosta intervjua na lokalnim radiostanicama, kao i za Večernji list.

 

Temeljem priloga iz Daruvara, 9. veljače je na gostovanje uživo u emisiju „Normalan život“ 1. programa HRT-a pozvan predsjednik. On je kao svoje goste pozvao Mr. sci. Tamaru Živković-Ivanović, voditeljicu rehabilitacije, kao i prof.dr.sci. Mirka Ivkića, mentora-savjetnika zajednice. Emisija pod vodstvom gđe Ane Tomašković vrlo je zapažena, gleda se i u inozemstvu te nam je pružila priliku za veliku promociju Hrvatske zajednice laringektomiranih.

 

Domaćini pod neposrednim vodstvom rukovoditeljice marketinga gđe Melite Bartoš precizno su sve organizirali i na vrijeme ispunjavali naše zahtjeve na čemu im se posebice zahvaljujemo.

 

Za uspjeh ovogodišnje proslave Sv. Blaža zaslužni su svi, ali moramo spomenuti Organizacijski odbor na čelu sa Mr.sci. Tamarom Živković-Ivanović, Zoranom Čelikovićem i mr.sci. Ljiljanom Vrcić-Kiseljak koji je koordinirao sve aktivnosti.

 

Svima veliko „Hvala“!

Print Friendly, PDF & Email