Početna stranica » Arhiva događanja » Događanja » Društvo laringektomiranih Slovenije proslavilo 30. obljetnicu

Društvo laringektomiranih Slovenije proslavilo 30. obljetnicu

srp 7, 2012

220 članova DLS okupljeno u Polje-Ljubljana na proslavi

Članovi DLS su zajedničkim druženjem u šumi Ljubljana – Polje obilježili 30 godina svojeg uspješnog rada i skrbi o laringektomiranim članovima.

 

Uspješno su se uklopili u Zakon o invalidima i financirani su od državnog proračuna iz sredstava igara na sreću. Spadaju među najuspješnija društva u EU, a dosadašnji predsjednik i osnivač Slavko Ribaš je i član prezidija CEL-a.

 

On je kao naš dugogodišnji prijatelj na skupštini HZL u Bizovcu proglašen počasnim članom zbog svojih zasluga u razvitku prijateljske suradnje laringektomiranih Slovenije i Hrvatske. Naime, plod zajedničke suradnje potječe od međunarodnog druženja i proslave Sv. Blaža u Crikvenici, a začetnici ideje su bili Julijan Kanich, predsjednik Koruške udruge i Vladimir Sokolaj, predsjednik Zagrebačkog kluba koji je osnovan još 1974. godine.

 

Na druženje je organiziranim prijevozom stiglo 220 članova iz cijele Slovenije. Predsjednik HZL M. Manestar sa suradnicima je bio pozvan kao gost, a za HZL je primio na dar logotip DLS koji su članice izvezle u tehnici Idrijske čipke. Druženje uz ples i veselje dugo je potrajalo, a bio je prisutan i dobro držeći najstariji član Anton Klemenčič, koji je operiran prije čak 36 godina!

 

Želimo daljnji uspjeh DLS, čestitamo jubilej i nadamo se daljnjoj prijateljskoj suradnji i u Europskoj uniji.

Print Friendly, PDF & Email