Početna stranica » Arhiva događanja » Događanja » Seminar u Crikvenici

Seminar u Crikvenici

srp 6, 2012

Grupa sudionika seminara u Thalassoterapiji u Crikvenici

Uspješan intenzivni seminar nadomjesnog govora i psihoonkološke potpore laringektomiranih i ove godine u Thalassotherapiji u Crikvenici.

 

Od 17. do 23. lipnja 2012. god. održan je intenzivni seminar laringektomiranih u Thalassotherapiji Crikvenica.

 

Kao i uvijek u organizaciji Hrvatske zajednice laringektomiranih u suradnji s Thalassotherapijom, sudjelovale su 62 osobe, na čelu sa voditeljima prof. Tamarom Živković-Ivanović i Zoranom Čelikovićem. Osim laringektomiranih iz svih krajeva Hrvatske, sudjelovali su i gosti-logopedi iz Zenice (BiH).

 

Programe su osim voditelja izvodili i prof. Brigita Imriš, logoped, te prof. Ljiljana Vrcić-Kiseljak, mr. sc., dok su medicinski dio provodili i nadzirali specijalisti orl Željko Tomljanović i Božica Magašić iz Thalassotherapije.

 

U petak je završeno i snimanje filma HTV o laringektomiranima, s osobitim naglaskom na rad pjevačkih zborova „Optimisti“ i „Hrabri ljudi", pod ravnanjem prof. Tamare Živković-Ivanović. Održana su i dva prikaza i savjetovanja pružatelja pomagala za laringektomirane.

 

Tijekom boravka laringektomirani su koristitli inhalacijske terapije, a za to osposobljeni i opskrbljeni uređajima su redovito plivali u bazenu. Zakazana izvanredna izborna skupština HZL nije se održala, jer se u međuvremenu administrativno sredila promjena u registraciji.

 

Umjesto toga tajnik Čeliković je održao radni sastanak predsjedništva zajednice, raspravio pitanja i ocjenio uspjeh seminara te utvrdio prijedloge ponovnog seminara u 2013. godini, kao i proslave Sv. Blaža.

 

Načinjena anonimna anketa, koju su ispunili svi sudionici bila je iznimno povoljna.

Print Friendly, PDF & Email