Početna stranica » Arhiva događanja » Događanja » 22. susret laringektomiranih osoba

22. susret laringektomiranih osoba

velj 14, 2012

Susret laringektomiranih održan usprkos snježnim nepogodama - 96 sudionika susreta (izvanredna organizacija stručnog skupa, Sv. mise i kulturno-sportskog natjecanja)

 

Nakon uobičajenih priprema, kad smo saznali da ove godine u Thalassotherapiji neće biti moguće održavanje našeg tradicionalnog međunarodnog susreta, predložili smo Osječkom klubu i ORL klinici KBC da s nama prihvate suorganizaciju susreta, osobito stručnog dijela.

 

Kao mjesto susreta po infrastrukturi su odgovarale Bizovačke Toplice, hotel Termia. Pokroviteljstvo je kao i uvijek prihvatilo Hrvatsko društvo za tumore glave i vrata, na čemu smo zahvalni predsjedniku prof. Prgometu.

 

Za smještaj se prijavilo oko 120 sudionika. Sudionici iz Splita i otoka te Čakovca morali su otkazati dolazak, dok su Riječani ipak došli u većem broju, usprkos teškoćama na putu.

 

Prije stručnog dijela je u subotu održana Sv. misa s blagoslovom grla od strane Bizovačkog župnika i našeg člana fra Zorana Senjaka, na čemu smo im veoma zahvalni!

 

U stručnom dijelu je voditeljica dr. Rosso predstavila djelovanje KLOOS-a, a prof. Živković-Ivanović i prim. Manestar desetogodišnju povijest HZL.

 

Nakon toga se koncertom predstavio zajednički pjevački zbor HZL, pod nazivom „Hrabri ljudi“, pod ravnanjem osnivačice prof. Tamare Živković-Ivanović.

 

U stručnom su dijelu izlagali dr. Ratko Prstačić (KBC Rebro), doc. dr. D.Vagić (KBC Sr. Milosrdnice), prof. dr. D. Đanić (ORL OB Sl. Brod), dr. R. Tićac (Orl. klinika KBC Rijeka), dr. M. Rosso (Orl klinika KBC Osijek) i dr. N. Kraljik (Osj. zavod za javno zdravstvo i ORL klinika).

 

Na početku skupa je predsjednik i osnivač HZL prim. dr. Miloš Manestar prigodom 10. godišnjice djelovanja primio priznanje za životno djelo.

 

Na kraju je svjetski poznati osječki fotograf Mario načinio „Milenijsku fotografiju“ svih sudionika.

 

Natjecanje u plivanju, koje je vodila prof. Lj.Širić (Orl KBC Osijek), bilo je upriličeno u prelijepom bazenskom kopleksu “Slavonska rivijera“, a prva tri mjesta osvojili su Zagrepčani (L. Čančar, Z. Čeliković i A. Ilinić).

Poslije podne je održana izvještajna delegatska skupština HZL, koja je raspravila o daljnjim planovima i donijela odluku o nagradama i priznanjima. Tom je prigodom počasni predsjednik Društva laringektomiranih Slovenije, stalni sudionik susreta i instruktor plivanja, gosp. Slavko Ribaš proglašen počasnim članom HZL.

 

Zaključeno je da se i ove godine organizira tradicionalni intenzivni seminar nadomjesnog govora i psihoonkološke potpore u Thalassotherapiji u Crikvenici od 17. (nedjelja) do 23. (subota) lipnja 2012. god.

 

Nakon svečane večere održan je ples pod maskama, kao i ples sa zvijezdama. Najboljom maskom ocijenjen je bračni par Lovrenščak, a za ples bračni par Božićević iz St. Gradiške).

 

U nedelju su se svi sretno vratili svojim domovima, puni dojmova i dobrog raspoloženja, čemu je doprinijelo i poboljšanje vremena. Naše čestitke i zahvala organizatorima i domaćinima u hotelu Termia, koji su najbolji plesni par nagradili vikend boravkom.

Print Friendly, PDF & Email