Početna stranica » Arhiva događanja » Događanja » Prezentacija uloge udruga laringektomiranih

Prezentacija uloge udruga laringektomiranih

ruj 30, 2011 | Arhiva događanja, Događanja |

Uspješna prezentacija uloge udruga laringektomiranih na internacionalnom tečaju o postoperativnoj rehabilitaciji.

 

Na međunarodnom tečaju o rehabilitaciji govora kod laringektomiranih, koji se u organizaciji Riječke klinike za orl i kirurgiju glave i vrata 24. rujna održao u Kostreni, nastupila je prof. Tamara Živković-Ivanović uz koautora prim. Miloša Manestra i prikazala značenje udruga u resocijalizaciji laringektomiranih kroz različite načine rehabilitacije, koji znatno podižu kvalitetu njihova života uz uspješne mogućnosti komunikacije, čak pjevanja, plivanja, informatičkog opismenjavanja i aktivnog sudjelovanja u društvu.

 

Pored poznatih stručnjaka iz inozemstva na čelu s prof.dr. Fracisom Hilgersom (Amsterdam), nastupili su i liječnici iz Novog Sada i Beograda, te domaćini.

 

Uspješan je bio i tečaj ugradnje i promjene govornih proteza, koji je održan na Klinici Riječkog KBC.

 

Kao gosti bili su pozvani gosp. Slavko Ribaš, počasni predsjednik Slovenskog društva laringektomiranih i gosp.Werner Kubitza, predsjednik Europske koalicije laringektomiranih te podpredsjednik C.E.L.-a gosp. Ivan Karabaić.

 

Sudjelovalo je preko 50 liječnika specijalista, kao i stručnih suradnika, što je bila prilika za šire upoznavanje s radom Hrvatske zajednice laringektomiranih, a pokazao se velik interes da se uz dosadašnjih 10 osnuje još nekoliko Klubova.

 

Print Friendly, PDF & Email