Početna stranica » Arhiva događanja » Događanja » Napustio nas je naš podpredsjednik prof. Božo Ištuk

Napustio nas je naš podpredsjednik prof. Božo Ištuk

tra 11, 2011 | Arhiva događanja, Događanja |

Komemoracija prof. Boži Ištuku, podpredsjedniku HZL

Komemoracija prof. Boži Ištuku, podpredsjedniku HZL

U nedjelju, 3. travnja o.g., je u KBC Sr. Milosrdnice preminuo jedan od korifeja naše zajednice, suosnivač, kao i utemeljitelj i aktualni predsjednik kluba laringektomiranih u Samoboru prof. Božo Ištuk.

 

Bit će zapamćen po odgovornom djelovanju, brizi o članovima, predavanjima studentima zdravstvenog veleučilišta, sudjelovanju u timu za obilazak na klinikama novooperiranih, te kao kreator politike rehabilitacije laringektomiranih.

 

Bio je aktivan plivač, kao i instruktor plivanja posebnim aparatima za hidroterapiju. I sam se je takmičio na međunarodnim natjecanjima, a autor je popisa kontrolnih zahvata prije ulaska u vodu sa aparatom u sklopu priručnika, koji je publicirala naša zajednica.

 

Obitelj prof. Ištuka (brat, kćerka i sin)

Obitelj prof. Ištuka (brat, kćerka i sin)

Zadnjim je snagama napravio sjajan projekt za natječaj za sredstva i uputio Županiji, te sastavio izvješće o radu kluba kao predsjednik, na čiju obljetnicu više nije mogao doći. Izvješće je na njegovu želju pročitala prof. Tamara Živković-Ivanović.

 

Na zagrebačkom klubu upriličili smo komemoraciju uz prisustvo obitelji, a mnogo je naših članova, uz brojne njegove đake i kolege, te sugrađane došlo na ispraćaj na Samoborsko groblje Otruševec.

 

Neka nam ostane primjerom kakav naš član i čovjek treba biti u borbi s nedaćama koje nam život nanese!

 

Bila nam je čast surađivati i živjeti s Tobom, dragi Božo!

 

Print Friendly, PDF & Email